Matcha tea

299,00 kr

Om vårt matcha tea:

Få en utsökt kopp matchalatte på bara några minuter. Vispa 1 tesked matchapulver med 0,5 deciliter hett vatten tills det blir slätt. Tillsätt sedan 2 deciliter skummad varm mjölk för en krämig och fyllig smak. För en sötare latte, addera lite honung eller socker.
För en uppfriskande och svalkande dryck, prova en ismatchalatte. Vispa 1 tesked matchapulver med 0,5 deciliter hett vatten. Fyll ett stort glas med isbitar och din favoritkalla mjölk. Häll över den vispade matchan och njut av den kalla, gröna godheten.
Mångsidig användning
Denna matcha är också idealisk för smoothies, bakverk och desserter. Prova att tillsätta en tesked matcha i din morgonsmoothie för en extra energi-boost, eller i dina favoritkakor för en unik touch av grön te-smak.

Med vår ekologiska matcha tea får du en produkt som är lika mångsidig som den är smakfull. Utforska din kreativitet i köket och njut av det bästa som japansk matcha har att erbjuda!

Missa inte vår tekanna : Tekanna

https://foodpharmacy.se/2017/03/matcha/

Matcha tea har en lång och fascinerande historia som sträcker sig över tusen år. Ursprungligen från Kina under Tangdynastin (618-907 e.Kr.), introducerades tekniken för att ångkoka teblad och mala dem till pulver. Matcha blev en del av zenbuddhismen, där vispning av teet blev en meditativ process.

Det var under 1100-talet som den japanska munken Eisai tog med sig tekniken för att mala te tillbaka till Japan efter en resa till Kina. Detta lade grunden för den japanska teceremonin, eller “chanoyu”, som blev en viktig del av zenbuddhismen. Matcha blev snabbt associerat med estetik, harmoni, respekt och inre frid.

Under de följande århundradena utvecklades den japanska teceremonin, där matcha-tea var en central del. Det blev inte bara en dryck, utan en symbol för kultur och kontemplation. I moderna tider har matcha vunnit popularitet över hela världen, uppskattat för sin unika smak och hälsofördelar.

Matcha tea innehåller höga nivåer av antioxidanter, aminosyror och vitaminer, vilket gör det till en favorit bland hälsoentusiaster. Utöver att drickas som te används matcha även i smoothies, lattes, bakverk och glass. Dess livfulla gröna färg och jordiga smak gör det till en spännande ingrediens för kreativa kockar och konditorer.

Med vår ekologiska matcha tea får du en autentisk smak av japansk te-kultur. Malda från högkvalitativa teblad, levererar vårt matcha-pulver en len och krämig textur. Oavsett om du föredrar traditionell matcha-teceremoni eller moderna tillämpningar som matchalatte, så är vår matcha perfekt för dig. Utforska en värld av möjligheter med vårt matcha-te och upptäck varför det har inspirerat generationer av teentusiaster världen över.

1 i lager

Läs mer om produkten
Artikelnr: 7113 Kategorier: , , Etiketter: ,
Beskrivning

Ekologisk Matcha tea

Utforska den rika världen av japansk matcha med vår högkvalitativa ekologiska matcha. Denna matcha är perfekt för att skapa traditionella te-upplevelser som matchalatte eller innovativa moderna recept som smoothies och bakverk.

Vårt matcha tea är omsorgsfullt odlad och skördad i Japan för att säkerställa en autentisk och utsökt smakupplevelse. Denna matcha är inte bara god som traditionellt te, utan är även utmärkt som ingrediens i olika rätter och drycker.

Mängd: 100 gram
Ursprung: Japan
Kvalitet: Ekologisk, hög kvalitet

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Matcha tea”